Екипи


Нашата църква има за основна цел да помага в различни социални сфери. Тук ще намерите накратко, с какво точно се занимаваме. Благодарни сме на Бог, че през годините сме сформирали различни екипи, които се занимават с различните дейности. Ето и някой от тях накратко:

  • Неделно училище: И. Цветкова, П. Сенкова, Катя, Н. Драгозова, П. Теодосиева
  • Клуб за СОП: П. Сенкова, П. Теодосиева, Л. Димитрова, И. Цветкова, М. Димитрова
  • Екип за посещения на институции и хора в нужда: В. Димитров, Е. Налбантска, И. Цветкова, М. Димитрова, П. Теодосиева, С. Теодосиев, Р. Пенева
  • Екип за вътрешно църковни дейности: Е. Налбантска, Е. Григорова, М. Димитрова, И. Цветкова, Веска
  • Молитвено служение: И. Цветкова, Женя

Младежи със СОП

През годините църква „Дружба“ успя да изгради партньорство с различни организации и институции в помощ на деца и младежи със СОП. Подпомагането и внасянето на оборудване за много от тези деца и младежи в нужда постепенно отвори възможноста за учредяване на редовни срещи с младежите и техните родители. С ръководството на Полина Сенкова и помощта от екипът който работи с нея има изградена група с редовни събирания на всеки 2 седмици. Там заедно с деца и родители имаме време за песни, игри, арт, уроци, общение и почерпка.

Това е отворено събрание и всички са добре дошли да дойдат и бъдат част от тези събирания.

Вход Свободен.

Душегрижителство

Християнска Църква „Дружба“ следва принципите и примерът който Библията ни дава в отношението ни към хората в нужда и вярващите. Ние отделяме специално внимание и приоритет в грижата която имаме към хората. Църквата разполага с екип от хора които са на разположение за всеки който е в нужда и се обърне към нас по всяко време.

Духовният аспект на душегрижителството заема важна част от нашето служение и ние имаме грижата да посещаваме възрастни хора и хора в нужда, не само за да подпомогнем физическите им нужди но и да отделим време и внимание на четене на Божието слово, молитва и съветничество.

Стига да е според възможностите ни, екипът ни е винаги готов да откликне и помогне на всеки които потърси и сподели как можем да бъдем полезни.

Посещение на институции

Стараейки се да бъдем добър пример и помощ за обществото, като църква ние показваме готовност да подпомагаме и служим и сред институциите в нашият град. Ние разполагаме с екип който е готов да прави посещения, отделяйки внимание за песни, молитва и арт където е възможно. Донасяйки със себе си не само духовно служение но и готовност да търсим и подпомагаме и материални нужди където е възможно.

Палиативно отделение

Християнска Църква „Дружба“ е предоставила безвъзмездно апарат за вода на Палиативното отделение в град Русе и е поела ангажимент да го зарежда с вода. Качествената вода е от голямо значение за болните и ние разпознаваме тази нужда. Освен това предлагаме и време за посещения, разговори, молитва и духовна литература.

ОРД

Операция Рождествено Дете работи в разпространението на подаръци на деца в цяла България. Християнска Църква „Дружба“ партнира с тази организация дълги години като разпространява подаръци и духовна литература в град Русе и околните села.

Християнска Църква „Дружба“ подготвя рецитал с песни и игри и време в което децата могат да чуят и историята на Рождество. След това се представя и възможност за започване на уроци за изучаване на Библейски истории.

Всичко е напълно безплатно. При интерес или допълнителни въпроси може да се свържете.

Искате да ни подкрепите в молитва или да ни помогнете по някакъв начин. Пишете ни

info@friendshipchurch.eu

Отзиви

Меню